JADŁOSPIS  TYGODNIOWY

 

 

 

Poniedziałek (19.02.2018r.)

Śniadanie  – kawa zbożowa z mlekiem (mleko, gluten) pieczywo (gluten) masło 82tł. szynka gotowana (100% szynki wieprz.) sałata, rzodkiewka, jabłko.

II śniadanie – bawarka (mleko) pieczywo ziarniste (gluten) masło, jajko, szczypior, banan.

Obiad – kapuśniak z kiszonej kapusty, pulpety z fileta drobiowego (bułka, jajko, cebulka duszona) sos pomidorowy, surówka z marchewki i selera ziemniaki, kompot z owoców mrożonych słodzony cukrem trzcinowym.

Wtorek ( 20.02.2018r.)

Śniadanie – płatki  z mlekiem (mleko, gluten) pieczywo razowe, masło, pasta z jajka i wędliny, pomidor, jabłko.

II śniadanie – herbata z cytryną, ciastka z ziarnem, klementynka.

Obiad – barszcz czerwony , makaron kokardy (gluten) z filetem drobiowym i szpinakiem śmietana 30%, kompot z owoców leśnych mrożonych.

Środa (21.02.2018r.)

Śniadanie –  kaszka manna z mlekiem (mleko, gluten) pieczywo mieszane (gluten) masło, ser mozzarela (mleko) szczypior, rzodkiewka,jabłko.

II śniadanie – herbata z naparu ziół słodzona cukrem trzcinowym, jogurt owocowy (mleko).

Obiad – zupa kalafiorowa, (śmietana 18%  pierogi z mięsem i kapustą (łopatka gotowana, mąka, jajka, cebulka) marchew do zgryzienia, kompot z owoców mieszanych .

Czwartek ( 22.02.2018r.)

Śniadanie – płatki  cynamonowe z mlekiem ( mleko, gluten) pieczywo graham, masło, jajko, pomidor.

II śniadanie – herbata z cytryną, chrupki snaki,( kukurydza, sól morska) jabłko.

Obiad –  rosół z makaronem, potrawka z kurczaka warzywa mrożone z wody z masłem klarowanym, ziemniaki koper, kompot z czarnej porzeczki.

Piątek ( 23.02.2018r.)

Śniadanie – kawa z mlekiem, ( mleko, gluten) pieczywo, pasta z wątróbki drobiowej z warzywami i masłem, ogórek kiszony, jabłko .

II śniadanie – cytrynada, drożdżówka, banan.

Obiad – zupa grochowa z kiełbasą, naleśniki z serem, (mąka, jajko, ser twarogowy, olej) marchew z ananasem, kompot z owoców leśnych mrożonych, (słodzony cukrem trzcinowym).

********************************

Czerwoną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach.
Zupy gotowane są na wywarze ze  świeżych warzyw.
Potrawy mięsne, surówki i pasty wykonują samodzielnie panie w kuchni.
Zupy gotowane są na porcjach rosołowych bez skóry.