JADŁOSPIS  TYGODNIOWY

UWZGLĘDNIAJĄCY  SKŁADNIKI ALERGENNE

 

 

 

 

 

 

 

 

Poniedziałek (24.09.2018r.)

Śniadanie  – Płatki owsiane z mlekiem, pieczywo, masło, (82%) twarożek z szczypiorkiem i rzodkiewką, jabłko.

II śniadanie – Herbata ziołowa, ciastka z żurawiną, banan .

Obiad – Zupa koperkowa z makaronem literki, bitki schabowe w sosie własnym, surówka z selera i pory ziemniaki, kompot z owoców mieszanych.

Wtorek ( 25.09.2018r.)

Śniadanie – Kakao z mlekiem, pieczywo  graham, masło, pasta z mięsa i warzyw, ogórek kiszony, marchew do chrupania.

II śniadanie – Cytrynada, rogal z masłem, jabłko

Obiad – Żur z kiełbasą, kotlet ziemniaczany, (jajko, bułka) sos pieczarkowy, kapusta kiszona, kompot truskawkowy .

Środa (26.09.2018r.)

Śniadanie – Kawa z mlekiem, pieczywo mieszane, pasta z makreli wędzonej i jajka, masło, pomidor, sałata.

II śniadanie – Herbata ziołowa, bukiet owocowo-warzywny(marchew, kalarepa, jabłko, kiwi, nektarynka, pestki dyni).

Obiad – Zupa ogórkowa,(śmietana 30%) karkówka duszona, kasza pęczak, sałatka z kapusty i papryki z oliwką z oliwek,  kompot agrestowy.

Czwartek ( 27.09.2018r.)

Śniadanie –Zacierka na mleku, pieczywo, masło, pasztet drobiowy, ogórek zielony, jabłko .

II śniadanieHerbata z cytryną, Jogurt Danonek, chrupki kręcone,  .

Obiad – Zupa kalafiorowa zabielana(śmiatana18%) kotlety z fileta drobiowego (jajko, marchew, bułka) buraczki czerwone z cebulką czerwoną, ziemniaki, koper,kompot z czarnej porzeczki.

Piątek ( 28.09.2018r.)

Śniadanie –Musli na mleku, pieczywo, masło, ser żółty, sałata, pomidor, jabłko .

II śniadanie – Herbata z cytryną, galaretka z malinami ciasteczka.

Obiad – Krupnik (kasza) z zieloną pietruszką, serdelki z szynki w sosie chrzanowym, marchew z kalarepą, ziemniaki, koper, kompot z owoców leśnych.

********************************

Czerwoną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach.
Zupy gotowane są na wywarze ze  świeżych warzyw.
Potrawy mięsne, surówki i pasty wykonują samodzielnie panie w kuchni.
Zupy gotowane są na porcjach rosołowych bez skóry.