JADŁOSPIS  TYGODNIOWY

 

 

 

Poniedziałek (16.04.2018r.)

Śniadanie Kawa z mlekiem (mleko) pieczywo (gluten) masło szynka (100% szynki wieprzowej) sałata, pomidor, jabłko.

II śniadanie – Herbata z cytryną, rogal z masłem, dżem truskawkowy .

Obiad – Zupa jarzynowa ( śmiatana30%) gołąbki francuskie (mięso wieprzowe, kapusta włoska, jajko) ziemniaki,,puree” koper kompot z czarnej porzeczki .

Wtorek ( 17.04.2018r.)

ŚniadanieZacierka na mleku (mąka, jajka) pieczywo, masło, miód, marchew do chrupania.

II śniadanie – Herbata z cytryną, krakersy z twarogiem, banan.

ObiadZupa ogórkowa, filet drobiowy duszony, buraczki , ziemniaki, koper,  kompot z owoców mieszanych słodzony cukrem trzcinowym .

Środa (18.04.2018r.)

ŚniadanieKakao z mlekiem, pieczywo razowe, masło, jajko, szczypior, sałata,rzodkiewka, jabłko.

II śniadanie – Herbata owocowa, jogurt , chrupki Snaki, gruszka.

Obiad – Zupa z fasolki szparagowej żółtej,  gulasz z szynki, warzywa z wody, kasza Bulgur,  kompot z owoców mieszanych.

Czwartek ( 19.04.2018r.)

ŚniadaniePłatki kukurydziane z mlekiem, bułka sojowa z masłem, ser mozzarelą z pomidorem, .

II śniadanie – Herbata z cytryną, bukiet owocowy (banan, winogron, mandarynka, jabłko) pieczywo chrupkie.

Obiad – Żurek z jajkiem, sztuka mięsa wieprzowego (schab), biała  rzodkiew, sos pieczarkowy ziemniaki „puree”, koper, kompot wiśniowy .

Piątek ( 20.04.2018r.)

Śniadanie Kakao z mlekiem, pieczywo mieszane, masło, tuńczyk ( ryba morska) z jajkiem, ogórek kiszony, jabłko, 

II śniadanieBawarka, pieczywo, masło, pasta z fileta drobiowego i warzyw, kiwi.

ObiadZupa fasolowa z suchej fasoli, pierogi leniwe, (mąka, jajko, twaróg) marchew z jabłkiem i ananasem, kompot z owoców leśnych mrożonych, (słodzony cukrem trzcinowym).

********************************

Czerwoną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach.
Zupy gotowane są na wywarze ze  świeżych warzyw.
Potrawy mięsne, surówki i pasty wykonują samodzielnie panie w kuchni.
Zupy gotowane są na porcjach rosołowych bez skóry.