JADŁOSPIS  TYGODNIOWY

UWZGLĘDNIAJĄCY  SKŁADNIKI ALERGENNE

 

 

 

 

 

 

 

 

Poniedziałek (19.11.2018r.)

Śniadanie – Kakao z mlekiem, pieczywo mieszane, masło, jajecznica z szczypiorkiem na maśle klarowanym, pomidor koktajlowy, jabłko.

II śniadanie –  Bawarka, rogal maślany z masłem, winogrona.

Obiad – Zupa szpinakowa z zacierką (jajka, mąka) krokiety mięsne z kaszą gryczaną,  marchew z zielonym groszkiem, ziemniaki, koper, kompot z owoców mieszanych (morela suszona)

Wtorek (20.11.2018r.)

ŚniadanieKasza kuskus z mlekiem, pieczywo, masło, twarożek z śmietaną i rzodkiewką,papryka żółta do chrupania.

II śniadanie – Herbata ziołowa, bukiet owocowy (gruszka, jabłko, mandarynka, chrupki kukurydziane).

Obiad – Zupa kartoflana, filet z indyka w sosie serowym, makaron, ogórek zielony, kompot truskawkowy (słodzony cukrem trzcinowym).

Środa (21.11.2018r.)

Śniadanie Płatki cynamonowe z mlekiem, chleb graham, masło, ser homo śmietankowy, jabłko, marchew.

II śniadanie Cytrynada, kisiel z malinami, wafle ryżowe.

Obiad – Zupa kalafiorowa (śmietana 30%) ryba morszczuk w sosie greckim (warzywa) ziemniaki, koper, kompot z owoców mieszanych.

Czwartek ( 22.11.2018r.)

ŚniadanieKawa zbożowa z mlekiem, pieczywo razowe, masło, wędlina drobiowa, sałata, pomidor, jabłko.

II śniadanieHerbata  z cytryną, jogurt grecki z owocami suszonymi (morela, rodzynka, orzechy włoskie).

ObiadJaglanka na rosole z warzywami, pałki drobiowe duszone, kapusta czerwona ziemniaki, koper, kompot z czarnej porzeczki.

Piątek ( 23.11.2018r.)

ŚniadanieBawarka, bułka sojowa, masło, ser żółty, pomidor, jabłko.

II śniadanie – Herbata ziołowa, kanapki z masłem, jajkiem, szczypior, banan.

Obiad Barszcz czerwony(śmietana 30%) z fasolką białą, kopytka( mąka, jajka) z kapustą  zasmażaną i mięsem   kompot z owoców mieszanych.

********************************

Czerwoną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach.
Zupy gotowane są na wywarze ze  świeżych warzyw.
Potrawy mięsne, surówki i pasty wykonują samodzielnie panie w kuchni.
Zupy gotowane są na porcjach rosołowych bez skóry.